Nadácia COOP Jednota darovala Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach peňažný dar v hodnote 10 704 Eur. Symbolický šek odovzdala Janka Madajová, predsedníčka predstavenstva COOP Jednoty Prievidza a Ján Bilinský, predseda predstavenstva COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota.

Nadácia COOP Jednota už 23 rokov kontinuálne podporuje aktivity, ktoré spája spoločenská zodpovednosť a humánne myšlienky. Svojou pôsobnosťou v zdravotníctve sa snaží skvalitňovať liečebné procesy a prinášať moderné metódy čo najširšiemu spektru pacientov nákupom lekárskych prístrojov a pomôcok pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia vo všetkých krajoch Slovenska.

Nové prístroje pre bojnickú nemocnicu

Nadácia COOP Jednota podporila bojnickú nemocnicu darom vo výške 10 704 eur. Darovací šek prevzali v pondelok 16. septembra 2024 riaditeľ nemocnice Peter Glatz, primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Mária Šramková a vedúca personálno-právneho oddelenia Petra Hajšelová. Nemocnica zakúpila za finančný dar moderné prístroje, ktoré výrazne zlepšia starostlivosť o pacientov, konkrétne Rebox-Physio tDCS a sonograf Vscat Air GL. „Rebox-Physio tDCS bude využívaný v ambulancii chronickej bolesti – algeziológii, kde pomôže pri liečbe akútnej a chronickej bolesti, ako aj pri rehabilitácii muskuloskeletálnych ochorení. Tento multifunkčný stimulátor prispieva k zlepšeniu stavu pacientov s bolesťami chrbtice, migrénami či neuropatickými bolesťami,“ uviedol Peter Glatz, riaditeľ nemocnice. Sonograf sa bude využívať na oddelení OAIM a v operačných sálach. Poskytne komfort pri používaní a zároveň zabezpečí kvalitné zobrazenie anatomických štruktúr, čo zvyšuje presnosť diagnostiky a zákrokov. „Vďaka týmto moderným prístrojom môžeme ešte lepšie pomáhať našim pacientom. Sú pre našu prácu neoceniteľnými nástrojmi, ktoré zlepšujú presnosť a efektivitu liečby,“ dodala Mária Šramková, primárka oddelenia OAIM.

 

Regionálna spolupatričnosť a podpora

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach je najväčším zdravotníckym zariadením v okrese Prievidza. „Nemocnicu v Bojniciach navštevujú naši zákazníci, zamestnanci aj členovia. Preto považujem za prirodzené, že prostredníctvom Nadácie COOP Jednota pravidelne prispievame k modernizácii jej vybavenia. Sme hrdí, že sme pomohli zakúpiť zariadenia, ktoré pomôžu k lepšiemu a rýchlejšiemu zotaveniu pacientov oddelenia anestéziológie a algeziológie bojnickej nemocnice. Chcem poďakovať primárke oddelenia, pani Márii Šramkovej, ktorá sa s odhodlaním snaží pomáhať svojim pacientom odbornosťou, empatiou, ale aj novým moderným vybavením. Práve jej žiadosť o pomoc bola kľúčová v rozhodovaní, ktorému oddeleniu pomôžeme tentokrát. S veľkým nadšením a nevšedným nasadením nám popísala výnimočné benefity, ktoré môžu nové prístroje priniesť pacientom oddelenia. Som veľmi šťastná, že sme pomohli naplniť ušľachtilý sen pani primárky o modernizácii jej oddelenia a tak prispeli k zlepšeniu liečby pacientov,“ hovorí Janka Madajová, predsedníčka predstavenstva, COOP Jednota Prievidza. Zástupcovia nemocnice poďakovali Nadácii COOP Jednota za ich dlhodobú podporu a pomoc, ktorá prispieva k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti v regióne.

_________________________________________________________________________________________

Nadácia COOP Jednota sa snaží skvalitňovať liečebné procesy čo najširšiemu spektru pacientov prostredníctvom nákupu lekárskych prístrojov pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia vo všetkých regiónoch Slovenska. V roku 2023 prispela nadácia na zlepšenie starostlivosti o pacientov v slovenských nemocniciach sumou viac ako 67 000 €.